Kura s kari a paradajkami
- Celkový čas 55 min
- 10 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
12 Cherry paradajky
8 Kandizované paradajky (s olejom)
4 Kuracie stehná
1 Cibuľa
1 Mrkva
1 Zlaté jablko
2 pl Čerstvý koriander
1 hru. Nesolené maslo
1 čl Cukor
1 čl Kari korenie
0.5 čl Škoricový prášok
20 cl Paradajková šťava
20 cl Hydinový vývar (alebo voda)
4 list Bobkové listy
Soľ, korenie
2 pl Smotana na šľahanie
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /9
Cherry paradajky rozkrojte na polovicu. Sušené paradajky prekrojte pozdĺžne na polovicu. Kuracie stehná rozdeľte na polovicu. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké plátky. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Jablko ošúpte a nakrájajte na kocky. Koriander umyte a nasekajte.
Krok 2 /9
Rozohrejte hrniec na dusenie a počkajte, kým sa termo-signal úplne nezačervená. Do hrnca pridajte paradajkový olej a maslo.
Krok 3 /9
Kuracie stehná opečte, až kým koža nezhnedne. Odložte bokom.
Krok 4 /9
Do hrnca pridajte mrkvu, cibuľu, cukor, kari korenie a škoricu. Varte, kým cibuľa nebude karamelizovaná.
Krok 5 /9
Kuracie stehná vložte späť do hrnca. Pridajte paradajkovú šťavu, vývar a bobkové listy. Ochuťte soľou a korením. Priveďte k miernemu varu.
Krok 6 /9
Varte na miernom ohni 15 minút.
Krok 7 /9
Pridajte jablko a kandizované paradajky. Varte ďalších 10 minút.
Krok 8 /9
Kuracie mäso a zeleninu vložte do servírovacej misy. Do omáčky pridajte smotanu, polovicu koriandra a cherry paradajky. Zamiešajte a priveďte k varu.
Krok 9 /9
Omáčku nalejte na kuracie mäso a zeleninu. Ozdobte zvyšným koriandrom. Podávajte.