Dvojfarebná káva a čokoládová panna cotta
- Celkový čas 3 h 28 min
- 20 min
Príprava - 48 min
Varenie - 2 h 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
8 os.
100 cl Smotana
10 cl Plnotučné mlieko
50 g Práškový cukor
6 g Agar-agar
8 g Instantná káva
150 g Tmavá čokoláda na varenie
10 g Horký kakaový prášok
Príprava
Krok 1 /9
Podľa tohto receptu pripravíte približne 8 panna cott.
Krok 2 /9
Do hrnca nalejte smotanu, mlieko, cukor a agar-agar. Priveďte do varu na miernom ohni a miešajte špachtľou 1 minútu.
Krok 3 /9
Tekutinu nalejte do misy mixéra. Zatvorte veko a mixujte 1 minútu na minimálnej rýchlosti.
Krok 4 /9
Polovicu zmesi nalejte do nádoby na čokoládovú vrstvu. Odstavte, kým pripravíte kávovú vrstvu.
Krok 5 /9
Druhú polovicu nechajte v miske mixéra a pridajte instantnú kávu. Zatvorte veko a 30 sekúnd mixujte na minimálnej rýchlosti.
Krok 6 /9
Zmes nalejte do formičiek, naplňte ich do polovice a nechajte kávovú vrstvu 20 minút chladiť v chladničke.
Krok 7 /9
Bez toho, aby ste misu umyli, pridajte druhú polovicu zmesi s nasekanou čokoládou a kakaom.
Krok 8 /9
Zatvorte veko a 1 minútu mixujte na minimálnej rýchlosti.
Krok 9 /9
Opatrne nalejte na kávovú panna cottu a pred podávaním vložte ramekiny na 2 hodiny do chladničky.








