Citrónová a hrušková panna cotta
- Celkový čas 16 min
- 10 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
400 ml Šľahačková smotana
6 pl Cukor
1 Limetka (džús a kôra)
2 pl Hnedý cukor
3 Želatínové pláty
200 g Pevné hrušky ošúpané a nakrájané na malé kocky
7 g Maslo
70 ml Voda
Príslušenstvo
Balenie 6 pohárov Sada 8 pohárov
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Ošúpte a nakrájajte hrušky.
Krok 3 /8
Zmäkčite želatínové pláty v troche ľadovej vody.
Krok 4 /8
Nalejte smotanu do panvice. Pridajte cukor a kôru.
Krok 5 /8
Šľahajte do hladkej konzistencie. Vodu z želatínových plátov vymačkajte a pridajte ich. Nalejte do sklenených pohárov. Chlaďte 6 hodín.
Krok 6 /8
Kocky hrušiek vložte do panvice spolu s maslom, citrónovým džúsom, vodou a hnedým cukrom.
Krok 7 /8
Varte pod tlakom.
Krok 8 /8
Panna cottu podávajte studenú, pokrytú lyžicou hruškového kompótu.