Gnocchi z batátov s maslom a šalviou
- Celkový čas 50 min
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Batát
1 Vajce
220 g Múka
20 g Strúhaný syr Parmezán
0.5 čl Muškátový oriešok
Soľ, korenie
100 g Maslo
2 cl Voda
5 list Lístky šalvia
Soľ, korenie
Niekoľko hobliniek Parmezánu
Príprava
Krok 1 /10
Olúpte a nakrájajte batát na kocky o veľkosti 2 cm. Vložte ich do zapekacej misky, potom zalejte vodou.
Krok 2 /10
Priveďte k varu a varte zakryte po dobu 15 min.
Krok 3 /10
Keď sú batáty uvarené, zlejte a odvážte 300 g dužiny. Vložte do nádoby.
Krok 4 /10
Použite vidličku na roztlačenie dužiny, potom pridajte vajce, múku, strúhaný Parmezán a muškátový oriešok. Dochuťte podľa chuti a premiešajte na mäkké cesto.
Krok 5 /10
Zapekanú nádobu naplňte vodou a priveďte k varu.
Krok 6 /10
Tvarujte cesto do roliek, používajte múku na zamedzenie lepenia cesta. Režte rolky na malé gnocchi.
Krok 7 /10
Varte gnocchi vo vriacej vode 3 minúty. Keď sú uvarené, zlejte a nechajte vychladnúť.
Krok 8 /10
Umyte zapekaciu nádobu, potom na strednej teplote roztopte maslo a vodu. Pridajte lístky šalvie, potom uvarené gnocchi. Miešajte, aby sa gnocchi prehriali. Ochuťte soľou a korením.
Krok 9 /10
Keď sa zmes vody a masla začne obalovať na gnocchi, vložte ich do misky a dokončite hoblinkami Parmezánu.
Krok 10 /10
Podávajte okamžite.
