Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Gnocchi z batátov s maslom a šalviou

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 50 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 500 g Batát

  • 1 Vajce

  • 220 g Múka

  • 20 g Strúhaný syr Parmezán

  • 0.5 čl Muškátový oriešok

  • Soľ, korenie

  • 100 g Maslo

  • 2 cl Voda

  • 5 list Lístky šalvia

  • Soľ, korenie

  • Niekoľko hobliniek Parmezánu

Príprava

Krok 1 /10

Olúpte a nakrájajte batát na kocky o veľkosti 2 cm. Vložte ich do zapekacej misky, potom zalejte vodou.

  • 500g Batát

Krok 2 /10

Priveďte k varu a varte zakryte po dobu 15 min.

Krok 3 /10

Keď sú batáty uvarené, zlejte a odvážte 300 g dužiny. Vložte do nádoby.

Krok 4 /10

Použite vidličku na roztlačenie dužiny, potom pridajte vajce, múku, strúhaný Parmezán a muškátový oriešok. Dochuťte podľa chuti a premiešajte na mäkké cesto.

  • 1 Vajce
  • 220g Múka
  • 20g Strúhaný syr Parmezán
  • 0.5čl Muškátový oriešok
  • Soľ, korenie

Krok 5 /10

Zapekanú nádobu naplňte vodou a priveďte k varu.

Krok 6 /10

Tvarujte cesto do roliek, používajte múku na zamedzenie lepenia cesta. Režte rolky na malé gnocchi.

Krok 7 /10

Varte gnocchi vo vriacej vode 3 minúty. Keď sú uvarené, zlejte a nechajte vychladnúť.

Krok 8 /10

Umyte zapekaciu nádobu, potom na strednej teplote roztopte maslo a vodu. Pridajte lístky šalvie, potom uvarené gnocchi. Miešajte, aby sa gnocchi prehriali. Ochuťte soľou a korením.

  • 100g Maslo
  • 2cl Voda
  • 5list Lístky šalvia
  • Soľ, korenie

Krok 9 /10

Keď sa zmes vody a masla začne obalovať na gnocchi, vložte ich do misky a dokončite hoblinkami Parmezánu.

  • štipka Niekoľko hobliniek Parmezánu

Krok 10 /10

Podávajte okamžite.