Gnocchi z batátov s maslom a šalviou
- Celkový čas 50 min
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Batát
1 Vajcia
220 g Múka
20 g Strúhaný syr Parmezán
0.5 čl Muškátový oriešok
Soľ, korenie
100 g Maslo
2 cl Voda
5 list Šalvia
Soľ, korenie
Niekoľko hobliniek Parmezánu
Príslušenstvo
Zapekacia misa
Príprava
Krok 1 /10
Ošúpte a nakrájajte batáty na kúsky veľkosti 2 cm. Položte ich do zapekacej misky a zalejte ich vodou.
Krok 2 /10
Priveďte do varu a varte prikryté po dobu 15 minút.
Krok 3 /10
Keď sú batáty uvarené, sceďte ich a odvážte 300 g dužiny. Vložte ju do nádoby.
Krok 4 /10
Pomocou vidličky rozmačkajte dužinu a potom pridajte vajce, múku, strúhaný syr Parmezán a muškátový oriešok. Ochutnajte a dochuťte a všetko premiešajte, aby vzniklo mäkké cesto.
Krok 5 /10
Do zapekacej misky nalejte vodu a priveďte ju do varu.
Krok 6 /10
Z cesta vytvorte valčeky, pričom používajte múku, aby sa cesto nelepilo. Valčeky nakrájajte na malé gnocchi.
Krok 7 /10
Gnocchi varte vo vriacej vode po dobu 3 minút. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
Krok 8 /10
Zapekaciu misku umyte a na strednom ohni roztopte maslo a pridajte vodu. Pridajte šalviové lístky a potom uvarené gnocchi. Premiešajte tak, aby sa gnocchi prehriali. Dochutíme soľou a korením.
Krok 9 /10
Keď zmes vody a masla začne obaľovať gnocchi, vložte ich na misu a posypte hoblinkami Parmezánu.
Krok 10 /10
Podávajte okamžite.