Granola
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
300 g Ovsené vločky
100 g Nasekané lieskové oriešky
50 g Slnečnicové semienka
50 g Tekvicové semienka
2 pl Kokosový olej
100 g Med alebo javorový sirup
1 čl Vanilkový extrakt
1 štip. Soľ
50 g Sušené hrozienka alebo plody goji
50 g Kokosové hobliny
Príprava
Krok 1 /5
Vo veľkej mise zmiešame ovsené vločky, nasekané lieskové orechy, slnečnicové a tekvicové semienka. V malej nádobe zmiešame rozpustený kokosový olej, med, vanilkový extrakt a soľ. Zmes kokosového oleja nalejeme na ovsené vločky a semienka a dôkladne premiešame, kým sa všetky prísady rovnomerne nepokryjú. Zmes rozložíme do formy alebo na plech.
Krok 2 /5
Granolu vložíme do spotrebiča a začneme piecť.
Krok 3 /5
V polovici pečenia otvoríme spotrebič, aby sme granolu premiešali a zabezpečili tak rovnomerné upečenie.
Krok 4 /5
Po upečení necháme granolu v spotrebiči úplne vychladnúť. Potom pridáme hrozienka a kokosové hobliny.
Krok 5 /5
Granolu uskladníme vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote. Podávame s jogurtom, mliekom alebo ako chrumkavú desiatu počas dňa.