Granola z tmavej čokolády
- Celkový čas 22 min
- 10 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
20 g Arašidové maslo
2 pl Agávový sirup
3 pl Kokosový olej
120 g Ovsené vločky
50 g Celé mandle
15 g Hrozienka
16 g Nesladené kukuričné lupienky
3 pl Kakaový prášok
40 g Štvorce tmavej čokolády
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /6
Uistite sa, že pri varení na plechu a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /6
Predhrejte rúru na 160 °C.
Krok 3 /6
Zohrejte kastról a nalejte doň arašidové maslo, agávový sirup a kokosový olej. Zmes za stáleho miešania rozpustite po dobu 1 až 2 minút.
Krok 4 /6
V miešacej miske zmiešajte ovsené vločky, mandle, hrozienka, kukuričné lupienky a kakaový prášok. Potom pridajte zmes arašidového masla a kokosového oleja a premiešajte.
Krok 5 /6
Zmes rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Varte 10 minút, v polovici premiešajte.
Krok 6 /6
Počkajte, kým granola vychladne, a potom pridajte čokoládu. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe.