Grilované kráľovské krevety s cesnakom a petržlenovo-citrusovým maslom
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 12 ks krevety 
- 100 g maslo 
- 2 strúč. strúčik cesnaku 
- 2 pl petržlenová vňať 
- 1 ks citrón 
- soľ 
- korenie 
Príprava
Krok 1 /3
Zapneme gril. Vyberieme program Morské plody a stlačíme OK. Keď je gril horúci, krevety dáme na gril a zatvoríme ho. Varíme, kým sa na obrazovke neobjaví „medium well“ (stredne prepečené) alebo svetelná kontrolka sa nezmení na oranžovú.
Krok 2 /3
Medzitým si na nízkom stupni ohrevu rozpustíme maslo v rajnici. Pridáme olúpané a nasekané strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a udržujeme teplé na nízkom stupni ohrevu, kým nie sú krevety hotové.
Krok 3 /3
Krevety podávame s maslovou omáčkou.

