Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kráľovské krevety a cestoviny linguine s mozzarellou burrata

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 20 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    1 h
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 10 Kráľovské krevety

  • 30 g Nízkotučná smotana

  • 400 g Cestoviny linguine

  • Olivový olej

  • 1 kopček Syr burrata (200 g)

  • 0.5 zvä. Bazalka

  • Soľ, korenie

  • 6 Kráľovské krevety

  • 2 Šalotky

  • 1 Cibuľa

  • 2 vet. Zeler

  • 3 strúč. Cesnak

  • 80 g Paradajková pasta

  • 2 pl Koňak

  • 10 Zrniečka čierneho korenia

  • 1 Kocky ľadu

  • Olivový olej

Príprava

Krok 1 /8

Pripravte si krevetový bisque. Ošúpte všetky krevety okrem 4, pričom hlavy a chvosty ponechajte. Všetky mušle a hlavy dajte bokom na polievku bisque.

  • 10 Kráľovské krevety

Krok 2 /8

Cesnak ošúpte, cibuľu a šalotku aj so šupkou prekrojte na polovicu a všetko orestujte na panvici bez oleja a masla.

  • 2 Šalotky
  • 1 Cibuľa
  • 3strúč. Cesnak

Krok 3 /8

Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa termosignál úplne nesčervená, a až potom začnite smažiť prísady. Škrupiny a hlavičky opečte na oleji a čo najviac ich rozbijte valčekom. Pridajte osmaženú cibuľu a šalotku, zeler, cesnak a zrnká korenia. Nechajte opiecť a potom flambujte koňakom, pričom plamene nechajte samé zhasnúť. Pridajte kocky ľadu.

  • 6 Kráľovské krevety
  • 2 Šalotky
  • 1 Cibuľa
  • 2vet. Zeler
  • 3strúč. Cesnak
  • 2pl Koňak
  • 10 Zrniečka čierneho korenia
  • 1 Kocky ľadu
  • Olivový olej

Krok 4 /8

Premiešajte a stierkou oškrabte dno panvice, aby sa uvoľnila šťava z varenia. Zalejte vodou. Pridajte paradajkový pretlak, prikryte a varte na miernom ohni 40 minút.

  • 80g Paradajková pasta

Krok 5 /8

Biskvit preceďte cez sitko, cedidlo alebo jemné sitko. Nalejte do veľkého hrnca s vysokým okrajom a nechajte mierne zredukovať.

Krok 6 /8

Pripravte si cestoviny. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a varte polovicu času uvedeného na obale.

  • 400g Cestoviny linguine

Krok 7 /8

Zároveň rozohrejte nepriľnavú panvicu s kvapkou olivového oleja. Krevety mierne osoľte a okoreňte a potom ich opečte na silnom ohni. Raz ich otočte bez miešania, aby šťava nevytiekla. Odložte 4 celé krevety bokom. Zvyšné krevety nakrájajte na 2 alebo 3 časti.

  • 10 Kráľovské krevety
  • Olivový olej
  • Soľ, korenie

Krok 8 /8

Panvicu deglazujte naberačkou bisque. Do zredukovaného bisque pridajte cestoviny. Pridajte kúsky kreviet. Na vrch položte celé krevety. Posypte nasekanou bazalkou a kúskami burraty.

  • 10 Kráľovské krevety
  • 400g Cestoviny linguine
  • 1kopček Syr burrata (200 g)
  • 0.5zvä. Bazalka