Kráľovské krevety a cestoviny linguine s mozzarellou burrata
- Celkový čas 1 h 20 min
- 20 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
10 Kráľovské krevety
30 g Nízkotučná smotana
400 g Cestoviny linguine
Olivový olej
1 kopček Syr burrata (200 g)
0.5 zvä. Bazalka
Soľ, korenie
6 Kráľovské krevety
2 Šalotky
1 Cibuľa
2 vet. Zeler
3 strúč. Cesnak
80 g Paradajková pasta
2 pl Koňak
10 Zrniečka čierneho korenia
1 Kocky ľadu
Olivový olej
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si krevetový bisque. Ošúpte všetky krevety okrem 4, pričom hlavy a chvosty ponechajte. Všetky mušle a hlavy dajte bokom na polievku bisque.
Krok 2 /8
Cesnak ošúpte, cibuľu a šalotku aj so šupkou prekrojte na polovicu a všetko orestujte na panvici bez oleja a masla.
Krok 3 /8
Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa termosignál úplne nesčervená, a až potom začnite smažiť prísady. Škrupiny a hlavičky opečte na oleji a čo najviac ich rozbijte valčekom. Pridajte osmaženú cibuľu a šalotku, zeler, cesnak a zrnká korenia. Nechajte opiecť a potom flambujte koňakom, pričom plamene nechajte samé zhasnúť. Pridajte kocky ľadu.
Krok 4 /8
Premiešajte a stierkou oškrabte dno panvice, aby sa uvoľnila šťava z varenia. Zalejte vodou. Pridajte paradajkový pretlak, prikryte a varte na miernom ohni 40 minút.
Krok 5 /8
Biskvit preceďte cez sitko, cedidlo alebo jemné sitko. Nalejte do veľkého hrnca s vysokým okrajom a nechajte mierne zredukovať.
Krok 6 /8
Pripravte si cestoviny. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a varte polovicu času uvedeného na obale.
Krok 7 /8
Zároveň rozohrejte nepriľnavú panvicu s kvapkou olivového oleja. Krevety mierne osoľte a okoreňte a potom ich opečte na silnom ohni. Raz ich otočte bez miešania, aby šťava nevytiekla. Odložte 4 celé krevety bokom. Zvyšné krevety nakrájajte na 2 alebo 3 časti.
Krok 8 /8
Panvicu deglazujte naberačkou bisque. Do zredukovaného bisque pridajte cestoviny. Pridajte kúsky kreviet. Na vrch položte celé krevety. Posypte nasekanou bazalkou a kúskami burraty.
