Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibuľou
- Celkový čas 20 min
- 12 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
2 os.
2 ks Hermelín
1 ks Červená cibuľa
1 strúč. Cesnak
1 čajová lyžička Trstinový cukor
2 lyžica Olej
0.5 čajová lyžička Údená paprika
0.5 čajová lyžička Sušený tymian
1 štip. Drvená rasca
Soľ
Čierne korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /6
Nakrájajte si cibuľu a cesnak na tenké plátky.
Krok 2 /6
Rozohrejte si OptiGrill a na oleji opečte cibuľu do mäkka (asi 5 minút). Potom pridajte trstinový cukor a nechajte cibuľu skaramelizovať. Následne pridajte na minútu plátky cesnaku a odložte bokom.
Krok 3 /6
Pripravte si marinádu na hermelíny zmiešaním oleja, údenej papriky, sušeného tymianu, drvenej rasce, soli a korenia.
Krok 4 /6
Potom si odtrhnite štvorec alobalu, do jeho stredu vložte hermelín a potrite ho poriadnou vrstvou marinády. Následne pridajte skaramelizovanú cibuľu s cesnakom a hermelín dôkladne zabaľte.
Krok 5 /6
Zabalený hermelín vložte na plech OptiGrillu, ktorý môžete rovno zatvoriť na približne 2–3 minúty.
Krok 6 /6
Po uplynutí tejto doby vyberte hermelín z OptiGrillu, vybaľte ho z alobalu a môžete podávať – s pečivom, zeleninou alebo nejakou zaujímavou omáčkou.