Opekané zemiaky s karamelizovanou cibuľou
- Celkový čas 38 min
- 15 min
Príprava - 23 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
40 g Maslo
2 Biele cibule
1 čl Kryštálový cukor
10 cl Voda
1 pl Neutralný olej
1 kg Zemiaky
1 pl Petržlenová vňať
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /7
Rozohrejte panvicu na strednom ohni a počkajte, kým sa Thermo-signál úplne nezafarbí na červeno, predtým ako začnete opekať vaše suroviny. Pridajte polovicu masla. Keď maslo dosiahne farbu lieskového orecha, pridajte nasekanú cibuľu a znížte teplotu na mierne opekanie.
Krok 2 /7
Miešajte stierkou, pridajte cukor a soľ. Varte, kým cibuľa nezačne karamelizovať. Pre jemný výsledok a rovnomerné zafarbenie pridávajte vodu postupne počas varenia. Na prípravu si vyhraďte 8 minút. Odložte do nádoby.
Krok 3 /7
Do ešte horúcej panvice pridajte olej, potom do nej nasypte nakrájané zemiaky. Ochuťte soľou a korením, a nechajte 5 minút zhnednúť.
Krok 4 /7
Pridajte zvyšok masla a pokračujte vo varení ďalších 10 minút, pravidelne miešajte, aby ste docielili peknú farbu.
Krok 5 /7
Skontrolujte, či sú zemiaky prepečené, pomocou špičky noža. Podľa potreby upravte čas varenia.
Krok 6 /7
Pridajte karamelizovanú cibuľu, aby sa zohriala, a potom nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 7 /7
Podávajte ihneď!