Grilovaný rímsky šalát Caesar
- Celkový čas 25 min
- 15 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 Šalátové listy 
- 3 pl Olivový olej 
- 3 štip. Soľ 
- 120 g Údená slanina 
- 80 g Krutóny 
- 30 g Ančovičky 
- 2 Cesnak 
- 20 g Parmezán 
- 30 g Dijonská horčica 
- 1 Citrónová šťava 
- 6 cl Olivový olej 
- 4 cl Voda 
Príprava
Krok 1 /5
Šalát umyte a prekrojte pozdĺžne na polovicu. Šalát na rovnej ploche potrite olejom a osoľte.
Krok 2 /5
Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte šaláty rovnou stranou nadol a varte 10 minút.
Krok 3 /5
Medzitým do úzkej nádoby nalejte všetky prísady na omáčku: sardely, cesnak, parmezán, horčicu, citrónovú šťavu, olivový olej a vodu. Ponorným mixérom mixujte, kým nevznikne tekutá omáčka.
Krok 4 /5
Na panvici opečte bravčovú masť. Potom na tej istej panvici opečte krutóny.
Krok 5 /5
Podávajte 2 polovice na osobu, rozdeľte na omáčku, slaninu a krutóny.

