Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovädzie medailóniky s rýchlou béarnskou omáčkou

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 20 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    5 min

Suroviny

2 os.

  • Na béarnskú omáčku:

  • 4 estragón

  • 2 Petržlenová vňať

  • 3 ks vaječné žĺtka (stredné)

  • 50 ml biele víno

  • 150 g rozpustené a nesolené maslo, teplé

  • soľ

  • kajenské korenie

  • 0.5 ks bio citrón

  • Na filetu:

  • 4 g hovädzie medailóniky, 120 g

  • soľ

  • korenie

Príprava

Krok 1 /3

V prípade spotrebiča OptiGrill vyberieme program Steak a predhrejeme gril s funkciou boostu grilu. Na prípravu omáčky umyjeme estragón a trebuľku, trasením osušíme, vytrháme listy a nasekáme najemno. Umyjeme citrón v horúcej vode, osušíme ho, rozkrojíme napol a vytlačíme šťavu.

  • Na béarnskú omáčku:
  • 4 estragón
  • 2 Petržlenová vňať
  • 0.5ks bio citrón

Krok 2 /3

V nádobe miešame vaječné žĺtky s bielym vínom nad vodným kúpeľom, pokým nezískajú krémovú konzistenciu. Odoberieme vodný kúpeľ a nádobu z varnej dosky a za miešania pomaly vlievame rozpustené maslo. Primiešame estragón a trebuľku a dochutíme soľou, kajenským korením a citrónovou šťavou.

  • 3ks vaječné žĺtka (stredné)
  • 50ml biele víno
  • 150g rozpustené a nesolené maslo, teplé
  • soľ
  • kajenské korenie
  • 0.5ks bio citrón

Krok 3 /3

Hovädzie medailóniky dochutíme soľou, vložíme ich do spotrebiča OptiGrill a ugrilujeme podľa preferencie. Po ugrilovaní dochutíme mäso korením a podávame s béarnskou omáčkou.

  • Na filetu:
  • 4g hovädzie medailóniky, 120 g
  • soľ
  • korenie