Hovädzie lasagne s paradajkovou omáčkou a mozzarellou
- Celkový čas 1 h 25 min
- 45 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
80 g Cibuľa (približne 1 kus)
100 g Mrkva (približne 1 kus)
2 strúč. Cesnak
1 čl Olivový olej
350 g Mleté hovädzie mäso
1 l Paradajková dreň
2 čl Sušený tymian
12 list Lasagne
120 g Mozzarella
75 cl Bešamel
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpte cibuľu, mrkvu a cesnak, potom ich nakrájajte.
Krok 2 /6
Zohrejte stredne veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne sfarbí na červeno, než začnete restovať suroviny. Opražte cibuľu a mrkvu na olivovom oleji a keď začnú mäknúť, pridajte mleté hovädzie mäso a nakrájaný cesnak. Mäso zprudka opražte niekoľko minút na vysokej teplote. Primiešajte paradajky, tymian a dochuťte. Miešajte drevenou lyžicou. Jemne varte 20 minút. Odstavte.
Krok 3 /6
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 4 /6
Do veľkej nepriľnavej panvice rozotrite vrstvu paradajkovej omáčky (asi tretinu). Pridajte niekoľko plátov lasagni. Ak je to potrebné, zlomte ich na kusy, aby úplne pokryli panvicu. Položte tretinu paradajkovej omáčky, tretinu mozzarelly nakrájanej na malé kúsky a tretinu bešamelovej omáčky a vrstvy striedajte, pričom končite bešamelovou omáčkou, na ktorej bude mozzarella.
Krok 5 /6
Pečte 25 minút. Pre gratinovaný efekt grilujte lasagne ďalšie 2 minúty, pričom pozorne sledujte ich zhnednutie.
Krok 6 /6
Podávajte ihneď!