Indické zemiakové placky (Sabudana vada)
- Celkový čas 1 h 22 min
- 30 minPríprava 
- 22 minVarenie 
- 30 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 80 g Tapioka 
- 30 cl Voda 
- 0.5 čl Hrubozrnná soľ 
- 150 g Zemiaky 
- 0.5 čl Červená kari pasta 
- 1 pl Koriander 
- 20 g Arašidy 
- 0.5 čl Soľ 
- 0.5 pl Rastlinný olej 
Príprava
Krok 1 /5
Do hrnca vložte perly, vodu a soľ. Varte 10 minút alebo kým perly nie sú priesvitné. Sceďte a opláchnite čistou vodou. Odložte bokom.
Krok 2 /5
Uvarené zemiaky roztlačte vidličkou. Pridajte kari korenie, koriander, arašidy, soľ, olej a perly. Premiešajte špachtľou a vytvarujte 50 g guľôčky. Mierne ich sploštite a vytvorte placky.
Krok 3 /5
Položte na podnos a nechajte 30 minút v chladničke.
Krok 4 /5
Vložte placky do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia.
Krok 5 /5
Môžete podávať okamžite.

