Kačacie filety s pomarančovou omáčkou
- Celkový čas 57 min
- 20 minPríprava 
- 37 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 3 g Kačacie filety 
- 1.5 pl Zmes 4 korení 
- 3 pl Hnedý cukor 
- Soľ, korenie 
- 1.5 Šalotka 
- 15 g Maslo 
- 1.5 Pomaranč 
- 60 cl Teľací jus 
- 1.5 Pomaranč 
- 3 vet. Vetvičky tymiánu 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /10
Kačacie filety nakrájajte ostrým nožom.
Krok 2 /10
Každú kačaciu filetu ochuťte zmesou 4 druhov korenia, hnedým cukrom, soľou a korením.
Krok 3 /10
Kačacie filety vložte do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.
Krok 4 /10
V polovici pečenia kačacie filety otočte, aby sa rovnomerne prepiekli. Dobu prípravy upravte podľa vlastnej chuti a veľkosti filiet.
Krok 5 /10
Kým sa kačica pečie, vytlačte šťavu z jednej časti pomaranča a druhú časť olúpte, aby ste pripravili segmenty (časti pomaranča bez šupky a blanky).
Krok 6 /10
V hrnci na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte nakrájanú šalotku a restujte, kým nebude priehľadná.
Krok 7 /10
Zalejte pomarančovou šťavou a zredukujte na polovicu. Pridajte teľací jus a omáčku duste, kým mierne nezhustne.
Krok 8 /10
Pridajte tymián, soľ a korenie a varte ešte niekoľko minút.
Krok 9 /10
Pred podávaním odstráňte vetvičky tymiánu a podľa potreby dochuťte.
Krok 10 /10
Nakrájané kačacie filety podávajte s pomarančovou omáčkou a ozdobte ich kúskami pomaranča.

