Kuracia fileta s medom a hoisin omáčkou
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 plátok kura, bez kože 
- 125 ml hoisin omáčka 
- 4 pl med 
- 2 pl limetková šťava 
- 2 pl sójová omáčka 
- 1 čl sezamový olej 
- 1 čl zázvor, nasekaný 
- 4 strúč. cesnak, nasekaný 
- 1 ks 
Príprava
Krok 1 /4
Zmiešame Hoisin omáčku s medom, limetkovou šťavou, sójovou omáčkou, sezamovým olejom a cesnakom až do rovnomerného premiešania. Polovicu zmesi nalejeme do samostatnej nádoby a dáme ju do mikrovlnej rúry. Ohrievame v mikrovlnej rúre na plný výkon 60 až 90 sekúnd a potom odložíme bokom.
Krok 2 /4
Vložíme kura do mraziaceho vrecka a vylejeme naň druhú polovicu pripravenej omáčky. Necháme marinovať pri izbovej teplote 30 minút alebo v chladničke najviac 24 hodín.
Krok 3 /4
– Zapneme gril. – Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme kura na gril a sklopíme poklop. Necháme variť, pokým sa kontrolka nezmení na žltú alebo na obrazovke sa nezobrazí „Medium“ (Stredne prepečené).
Krok 4 /4
Kura dáme na dosku na krájanie. Nakrájame ho na plátky a nalejeme na ne predtým zohriatu omáčku. Nakoniec, tesne pred podávaním, posypeme sezamovými semiačkami a čerstvou cibuľou.

