Kuracie paličky s javorovým sirupom a tekvicou
- Celkový čas 1 h 10 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
4 ks Kuracie paličky
300 g Tekvica hokaido
2 lyžice Olivový olej
2 lyžice Javorový sirup
1 lyžica Dijonská horčica
1 strúč. Cesnak
Soľ
Korenie
Príprava
Krok 1 /4
V miske zmiešajte olivový olej, javorový sirup, dijonskú horčicu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
Krok 2 /4
Kuracie paličky obaľte v marináde a nechajte odležať aspoň 30 minút, ideálne 2–3 hodiny.
Krok 3 /4
Tekvicu hokaido umyte, nelúpte, iba vydlabte semienka. Nakrájajte na kocky o veľkosti cca 2–3 cm.
Krok 4 /4
Do koša fritézy vložte tekvicu ako spodnú vrstvu a zľahka pokvapkajte olivovým olejom. Na tekvicu položte kuracie paličky a dajte piecť. V polovici času paličky otočte.
