Palacinky s ricottou, čučoriedkami a javorovým sirupom
- Celkový čas 1 h 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
120 g Hladká múka
1 čl Prášok do pečiva
1 čl Kuchynská soľ
3 Vajcia
20 g Nesolené maslo
250 g Ricotta
10 cl Mlieko
30 g Cukor
Olej na varenie
125 g Čučoriedky
1 fľaša Javorový sirup
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /8
Pri varení na sporáku a/alebo v rúre sa uistite, že ste odstránili rukoväť Ingenio.
Krok 2 /8
Zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. V miske vyšľahajte žĺtky, rozpustené maslo, syrovú ricottu a mlieko, až kým nezískate hladké cesto. Ak máte dosť času, nechajte ho na 1 hodinu v chladničke.
Krok 3 /8
Bielky vyšľahajte do polotuha. Pridajte cukor, čím získate lesklé bielky. Jemne ich vmiešajte do základnej zmesi.
Krok 4 /8
Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa ukazovateľ tepla úplne nezafarbí na červenú. Panvicu jemne naolejujte kuchynským papierom alebo štetcom.
Krok 5 /8
Do stredu panvice dajte 3 veľké lyžice cesta. Cesto rozotrite, aby ste vytvorili veľkú palacinku.
Krok 6 /8
Čučoriedky umyte a štvrtinu z nich umiestnite na palacinku. Pečte, až kým spodná strana nezhnedne a kraje cesta nezačnú tuhnúť.
Krok 7 /8
Palacinku jemne otočte. Opekajte druhú stranu, kým nezhnedne. Palacinku položte na tanier. Rovnakým spôsobom pokračujte pri pečení ostatných palaciniek.
Krok 8 /8
Horúce palacinky podávajte s čučoriedkami a javorovým sirupom.