Mäsové guľky a šampiňóny plnené syrom
- Celkový čas 30 min
- 20 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 500 g Veľké šampiňóny (6 až 12 kusov podľa ich veľkosti) 
- Soľ, korenie 
- 150 g Smotana na šľahanie 
- 150 g Strúhaný syr 
- 3 pl Nasekaný kôpor 
- 3 pl Nasekaná pažítka 
- 1 pl Citrónová šťava 
- 500 g Kuracie filety 
- 100 g Zelená cibuľa (približne 2) 
- 100 g Strúhaný syr 
- 40 g Majonéza 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /4
Pripravíme kotlety: kuracie mäso zmiešame so zelenou cibuľkou, strúhaným syrom, majonézou, soľou a korením. Vytvarujeme 12 placatých knedlíkov, ktoré odložíme do chladničky, kým pripravíme zvyšok.
Krok 2 /4
Zo šampiňónov odstránime stopky a umyjeme ich vrcholky. Umiestnime ich vedľa seba na plech a vnútro hlávok šampiňónov okoreníme soľou a korením. Zmiešame crème fraîche s nastrúhaným syrom, kôprom a pažítkou a zmesou naplníme huby.
Krok 3 /4
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Huby zalejeme citrónovou šťavou a kotlety položíme na grilovací tanier. Pečieme 10 minút, v polovici kotlety obrátime.
Krok 4 /4
Okamžite podávame.


