Mäsové guličky z teľacieho mäsa s mätou
- Celkový čas 18 min
- 15 min
Príprava - 3 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
600 g Mleté teľacie mäso
200 ml Teľací vývar
2 Citrón
3 pl Olivový olej
18 Čerstvé lístky mäty, nasekané
6 plát. Nakrájaný chlieb (25 g každý)
Soľ a korenie
3 Žĺtky
900 g Cukety, nakrájané na malé kocky
90 g Zelené olivy
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Zmiešajte teľacie mäso, mätu, žĺtky, nakrájaný chlieb, soľ a korenie. Vytvarujte guličky s hmotnosťou 40 g. Nalejte olej do hrnca.
Krok 3 /6
Opečte teľacie guličky. Vyberte. Osmažte cukety.
Krok 4 /6
Pridajte teľací vývar, citrónovú kôru, olivy a navrch položte guličky.
Krok 5 /6
Tlakové varenie.
Krok 6 /6
Guličky podávajte s cuketami.
