Mexická kuracia omáčka (Pipian)
- Celkový čas 1 h 16 min
 
- 15 min
Príprava  - 1 h 1 min
Varenie  - 0 min
Chladenie  
Suroviny
4 os.
2 Ancho čili papričky
1 ks Kukuričná tortilla
600 g Kuracie prsia
400 g Varená ryža
60 g Tekvicové semiačka
20 g Sezamové semiačka
3 cl Olivový olej
1 Cibuľa
3 strúč. Cesnak
0.5 čl Mleté čierne korenie
1 čl Čili prášok
1 čl Mletá škorica
1 čl Sušený tymian
1 čl Mleté klinčeky
1 pl Hnedý cukor
1 čl Horký kakaový prášok
30 g Paradajkový koncentrát
400 g Paradajky
40 cl Kurací vývar
Soľ
Príprava
Krok 1 /3
Všetky ingrediencie okrem kuracieho mäsa, tortilly a ryže vložte do mixovacej misy. Uzavrite veko a zmixujte.
Krok 2 /3
Na horúcej panvici s trochou oleja opečte kuracie mäso na pár minút, potom pridajte omáčku a na veľmi nízkom ohni ju duste 1 hodinu, kým mäso nebude mäkké a voňavé.
Krok 3 /3
Podávajte s ryžou a ozdobte tekvicovými semiačkami.
