Thajská kuracia polievka
- Celkový čas 0 min
- 0 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
400 g Tamarínd
2 ks Zázvor
4 Čili papričky
2 Červená cibuľa
4 tyč. Citrónová tráva
2 cib. Cesnak
2 trs Čerstvý koriander
4 kg Sliepka
80 cl Kokosové mlieko
Thajská rybacia omáčka
450 g Ryžové rezance
Sójová omáčka
Pokvapkanie olivovým olejom
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /8
Olúpte a rozlomte tamarínd. Nakrájajte zázvor. Odstráňte semienka z čili papričiek. Jednu čili papričku nakrájajte nadrobno. Druhú čili papričku nakrájajte na tenké plátky. Nakrájajte cibuľu bez lúpania. Citrónovú trávu rozdrvte, narušte a nahrubo nasekajte. Rozrežte hlavičky cesnaku na polovicu. Opláchnite a nadrobno nakrájajte koriandrové stonky. Listy si nechajte na neskôr.
Krok 2 /8
Vložte kuracie mäso do veľkého ťažkého hrnca a pridajte tamarínd, zázvor, nasekanú čili papričku, cibuľu, citrónovú trávu, cesnak a koriandrové stonky.
Krok 3 /8
Zalejte vodou po vrch a zaťažte kuracie mäso ťažkou pokrievkou alebo menším hrncom, ktorý pasuje do veľkého hrnca. Privedieme k varu a pomaly varíme 1 hodinu až 1 hodinu a 30 minút.
Krok 4 /8
Vyberte kuracie mäso a vidličkou oddeľte mäso od kostí.
Krok 5 /8
Omáčku rozmixujte. Pridajte kokosové mlieko a trochu rybacej omáčky.
Krok 6 /8
Ryžové rezance vložte do misy, zalejte vriacou vodou a nechajte stáť 3 minúty.
Krok 7 /8
Koriandrové listy zmiešajte s nakrájanou čili papričkou.
Krok 8 /8
Rezance sceďte, časť dajte na spodok každej podávanej misy a dochuťte sójovou omáčkou. Na vrch položte kuracie mäso, potom prelejte precedenou omáčkou. Na záver položte na vrch zmes čili papričky a koriandru a pokvapkajte olivovým olejom.