Miešané rezance so zeleninou a morskými plodmi (yakisoba)
- Celkový čas 47 min
- 30 min
Príprava - 17 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 kôra Limetka
0.5 čl Soľ
2 Mleté čierne korenie
3 pl Sladká sójová omáčka
1 pl Prášok dashi
1 strúč. Cesnak
1 pl Sezamový olej
1 pl Biele sezamové semienka
0.5 Jarná cibuľka
200 g Rezance Hiyamugi Joshu alebo udon
4 pl Sezamový olej
2 pl Chuťovo neutrálny olej
50 g Zelená kapusta
5 Špargľa
200 g Sójové klíčky
200 g Ružové krevety
0.5 Jarná cibuľka
1 Citrón
Soľ a čierne korenie
Príprava
Krok 1 /4
Všetky prísady na omáčku zmiešajte v miske a odložte bokom.
Krok 2 /4
Rozpáľte wok panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno. Pridajte 2 polievkové lyžice sezamového oleja a rezance smažte 6 minút alebo kým nebudú mierne chrumkavé. Preložte rezance na tanier a odložte ich bokom.
Krok 3 /4
Do toho istého woku pridajte zvyšný sezamový olej, rastlinný olej, kapustu, špargľu a sóju. Pečte 6 minút. Špargľa by mala byť mäkká. Pridajte krevety a varte 3 minúty na silnom ohni. Pridejte rezance a omáčku a za stáleho miešania varte 2 minúty.
Krok 4 /4
Vyberte na tanier. Dochuťte soľou a korením a posypte zvyšnou cibuľou a niekoľkými plátkami citróna.