Čínske rezance so zeleninou a arašidovou omáčkou
- Celkový čas 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Tenké ryžové rezance
250 g Mrkva
200 g Cuketa
80 g Jarná cibuľka
12 Varené krevety
1 pl Olej
9 cl Sójová omáčka
2 pl Rybacia omáčka (nuoc mam)
2 pl Voda
Soľ, korenie
2 pl Arašidové maslo
1 Limetka
70 g Arašidy
Príslušenstvo
Rajnica Wok
Príprava
Krok 1 /6
Do kastróla dajte osolenú vodu a priveďte ju do varu. Ryžové rezance (tenké vermicelli) varte podľa návodu na obale. Sceďte a odložte bokom.
Krok 2 /6
Ošúpte mrkvu. Pomocou škrabky alebo strúhadla (ručného) ju nakrájajte na tenké prúžky. Umyte cuketu, pozdĺžne ju nakrájajte na 2 časti a potom na pásiky dlhé 5 cm. Opláchnite a nakrájajte jarné cibuľky. Zelenú časť jemne posekajte. Ošúpte krevety.
Krok 3 /6
Rozohrejte wok a počkajte, kým sa tepelný signál (Thermal-Signal) úplne nezafarbí do červena. Pridajte olej a za stáleho miešania smažte cibuľu, mrkvu a cuketu po dobu 10 minút.
Krok 4 /6
Pridajte krevety, rezance, dve tretiny sójovej omáčky, rybaciu omáčku (nuoc mam) a vodu. Dochucujte soľou a korením podľa chuti. Zmiešajte všetky ingrediencie. Varte 5 minút.
Krok 5 /6
Medzitým zmiešajte arašidové maslo, limetkovú šťavu a zvyšok sójovej omáčky v malej miske. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody.
Krok 6 /6
Podávajte so zelenou časťou jarnej cibuľky a 1 polievkovou lyžicou arašidovej omáčky. Posypte rozdrvenými arašidmi.