Mliečna čokoláda a karamelový brownie
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
170 g Mliečna čokoláda na pečenie
125 g Maslo
4 Vajcia
130 g Cukor
1 čl Prírodný vanilkový extrakt
1 štip. Kypriaci prášok
1 štip. Fleur de sel
50 g Hladká múka T55
100 g Vlašské orechy
50 g Tmavé čokoládové hoblinky
1 hrniec Vanilkový puding
70 g Karamelové hoblinky
Príslušenstvo
Panvica Rajnica
Príprava
Krok 1 /6
Nakrájajte čokoládu a maslo na kúsky a vložte ich do kastróla. Kastról zohrejte na veľmi nízkej teplote a miešajte drevenou lyžicou, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia.
Krok 2 /6
Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 3 /6
V miske vyšľahajte vajcia, cukor a vanilku, až kým nevytvoríte peknú nadýchanú zmes, potom pridajte rozpustenú čokoládovo-maslovú zmes. Premiešajte. Pridajte kypriaci prášok, soľ a múku. Miešajte, kým cesto nebude hladké.
Krok 4 /6
Nahrubo rozdrvte vlašské orechy a pridajte dve tretiny do zmesi spolu s dvomi tretinami čokoládových hobliniek. Cesto nalejte do plechu, povrch uhlaďte a posypte zvyšnými orechmi a čokoládovými hoblinkami. Pečte približne 30 minút.
Krok 5 /6
Po upečení nechajte vychladnúť a potom uložte do chladničky.
Krok 6 /6
Na krájanie a servírovanie použite drevenú alebo silikónovú stierku. Podávajte s karamelovými hoblinkami a vanilkovým pudingom.