Slávky na bielom víne
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 pl Petržlen
100 g Šalotka
2 strúč. Cesnak
2 kg Slávky jedlé
50 g Slané maslo
0.5 l Suché biele víno
1 Bouquet garni
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /6
Pred varením na sporáku a/alebo v rúre odstráňte rukoväť Ingenio.
Krok 2 /6
Umyte a nasekajte petržlen. Olúpte a nakrájajte šalotku a cesnak na tenké plátky. Očistite a dôkladne umyte slávky.
Krok 3 /6
Rozohrejte hrniec na dusenie a počkajte, kým termo-signal nebude úplne červený. Roztopte maslo. Pridajte šalotku a duste ju, kým nebude priehľadná.
Krok 4 /6
Pridajte biele víno, petržlen, cesnak a bouquet garni. Priveďte do varu. Ochuťte soľou a korením. Pridajte slávky.
Krok 5 /6
Prikryte pokrievkou a varte, občas premiešajte, kým sa slávky neotvoria.
Krok 6 /6
Slávky naservírujte na taniere a prelejte ich horúcou šťavou z varenia. Podávajte ihneď.