Pečená mexická ryža s mletým mäsom
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
125 g Mleté hovädzie mäso
90 g Ryža guľatozrnná v surovom stave
0.25 plechovka Konzerva červenej fazule
0.25 plechovka Konzerva kukurica
100 ml Rajčinová passata
150 ml Zeleninový vývar
1 lyžice Mexické korenie
Soľ
0.5 ks Červená cibuľa
0.25 ks Červená paprika
50 g Strúhaný cheddar
Kyslá smotana
0.5 lyžica Repkový olej
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /8
Nachystáme si suroviny. Nakrájame si cibuľu a papriku, pripravíme si vývar a umyjeme ryžu.
Krok 2 /8
Na rozohriatej panvici Tefal Ingenio orestujeme cibuľu s paprikou na troche oleja.
Krok 3 /8
Následne pridáme mäso a koreniny a sprudka orestujeme.
Krok 4 /8
Keď je mäso orestované, pridáme kukuricu, fazuľu a passatu. Dobre premiešame, ochutnáme a v prípade potreby dochutíme.
Krok 5 /8
Ako posledné pridávame vývar a dopre prepláchnutú ryžu, premiešame.
Krok 6 /8
Panvicu zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhratej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
Krok 7 /8
Na posledných 5 minút pečenia posypeme syrom.
Krok 8 /8
Máme hotovo. Necháme chvíľu odstáť, a pred podávaním premiešame. Podávame s lyžicou kyslej smotany.
