Domáci rastlinný ryžový nápoj
- Celkový čas 32 min
- 5 minPríprava 
- 22 minVarenie 
- 5 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 40 g Nevarená biela ryža (varená asi 120 g) 
- 50 cl Voda 
- 10 g Krupicový cukor 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
- Cestovná fľaša 700 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme v studenej vode, aby sme odstránili prebytočný škrob. Uvaríme ju podľa času varenia uvedeného na obale. Scedíme a necháme vychladnúť.
Krok 2 /4
Do prístroja vložíme všetky prísady, počnúc varenou ryžou. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme skladovať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.



