Plnené teľacie na koreňovej zelenine
- Celkový čas 37 min
- 25 minPríprava 
- 12 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 350 g Teľacia roštenka (plece alebo okrúhly filet) narezaná na jednej strane kvôli plneniu 
- 140 g Ošúpaná repka nakrájaná na 2 cm kúsky 
- 140 g Ošúpané jeruzalemské artičoky nakrájané na 2 cm kúsky 
- 140 g Ošúpaný paštrnák narezaný na 2 cm tyčinky 
- 100 ml Hovädzí vývar 
- 50 g Umyté pečiarky nakrájané na tenké plátky 
- 1 Vajce 
- 1 čl Koňak 
- 30 g Kuracie pečienky 
- Kuchynská niť 
- 1 Šalotka 
- Olej 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Huby umyte a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3 /7
Do nádoby nalejte trocha oleja. Pridajte šalotku a huby. Dochuťte.
Krok 4 /7
Po 5 min. pridajte pečienky. Opražte do hneda. Odstavte a zmiešajte s koňakom a vajíčkami. Zmesou naplňte teľacie mäso a zviažte ho. Orestujte.
Krok 5 /7
Pridajte hovädzí vývar a zvyšnú zeleninu.
Krok 6 /7
Doba varenia: 12 minút
Krok 7 /7
Rozviažte a servírujte.

