Poké bowl s grilovaným tuniakom
- Celkový čas 19 min
- 10 minPríprava 
- 4 minVarenie 
- 5 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 3 pl Ryžový ocot 
- Korenie 
- 10 g Čerstvý zázvor (1 kus, pribl. 1 cm) 
- Štipľavá omáčka 
- 2 pl Sezamový olej 
- 6 cl Sójová omáčka 
- 330 g Steaky z tuniaka (pribl. 2 kusy) 
- 500 g Predvarená sushi ryža 
- 2 Malé avokáda (odkôstkované a nakrájané na plátky) 
- 20 g Nasekaná červená cibuľa 
- 200 g Mango nakrájané na kocky 
- 80 g Edamame (sójové bôby), olúpané a uvarené 
- 4 pl Nasekaný čerstvý koriander 
- 1 pl Čiernobiele sezamové semiačka 
- Reďkovka, uhorka, červená kapusta alebo mrkva 
Príprava
Krok 1 /4
V mise zmiešame prísady na marinádu. Pridáme tuniakové steaky a jemne premiešame. Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 15 minút.
Krok 2 /4
Marinovaný tuniak vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 3 /4
Skontrolujeme čas pečenia a v prípade potreby ho znovu spustíme.
Krok 4 /4
Grilované tuniakové steaky vyberieme na dosku na krájanie a necháme 5 minút odstáť, následne ich ostrým nožom nakrájame na prúžky. Predvarenú ryžu na sushi rozdelíme do 6 misiek. Na vrch rovnomerne poukladáme tuniaka. V každej miske rozložíme okolo tuniaka avokádo, cibuľu, mango a edamame. Posypeme sezamovými semienkami, čerstvým koriandrom a pásikmi zeleniny. Dobrú chuť!

