Rizoto s kuriatkom a pohánkou
- Celkový čas 16 min
- 10 minPríprava 
- 6 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 450 g Umyté kuriatka 
- 40 g Maslo 
- 3 strúč. Cesnak 
- 60 g Šalotky 
- 300 g Lúpaná pohánka 
- 150 ml Biele víno 
- 1 l Zeleninový vývar 
- Soľ 
- Korenie 
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Do hrnca dáme maslo.
Krok 3 /6
Do hneda opečieme cesnak a kuriatka. Odložíme nabok. Opečieme šalotku. Pridáme pohánku a miešame, kým nezhnedne.
Krok 4 /6
Prilejeme biele víno a vývar.
Krok 5 /6
Varenie pod tlakom.
Krok 6 /6
Pridáme kuriatka a zmiešame. Necháme odstáť 5 minút a môžeme podávať.

