Sladká tekvicová polievka (Hobakjuk)
- Celkový čas 1 h 10 min
- 20 min
Príprava - 40 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
600 g Tekvica
40 cl Voda
1 čl Soľ
3 pl Práškový cukor
100 g Lepková ryžová múka
0.5 čl Mletý zázvor
12 cl Horúca voda
2 pl Olivový olej
30 g Píniové oriešky
30 g Sušené plody goji
Príprava
Krok 1 /7
Tekvicu olúpte a zbavte semien, potom ju nakrájajte na 3 cm veľké kocky.
Krok 2 /7
Do mixéra pridajte tekvicu, vodu, soľ a cukor. Zatvorte veko a spustite program.
Krok 3 /7
Odstavte polievku a umyte misu mixéra.
Krok 4 /7
V nádobe zmiešajte ryžovú múku a zázvor. Priveďte vodu do varu a rýchlo ju nalejte na múku. Intenzívne miešajte špachtľou, kým nevznikne lepkavé a pružné cesto. Cesto nechajte 10 minút odstáť. Z cesta potom rukami vytvarujte 10 g guľôčky. Môžete použiť trochu múky, aby sa cesto nelepilo.
Krok 5 /7
Príprava guľôčok z ryžovej múky: do misy mixéra nalejte 1,2 litra vody a pridajte guľôčky. Zatvorte veko a spustite program.
Krok 6 /7
Guľôčky nechajte odkvapkať a zmiešajte ich s olejom v miske.
Krok 7 /7
Tekvicovú polievku podávajte horúcu a do misiek rozdeľte guľky z ryžovej múky. Posypte píniovými orieškami a bobuľami goji.