Polievka zo sladkej kukurice
- Celkový čas 35 min
- 10 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
400 g Kukurica (konzervovaná, nesladená)
35 cl Zeleninový vývar
1 strúč. Cesnak
2 pl Nakrájaná červená cibuľa
1 čl Údená paprika
0.5 čl Jemná soľ
2 štip. Čili prášok
2 štip. Mleté korenie
20 cl Kokosové mlieko
150 g Olúpané krevety
0.5 čl Cesnakový prášok
0.5 čl Údená paprika
0.5 čl Mletá rasca
2 štip. Jemná soľ
1 Malá červená paprika
1 pl Nasekaný koriander
Jarná cibuľka (alebo zelená cibuľka)
Príprava
Krok 1 /8
Krevety vložte do malej misky s cesnakovým práškom, údenou paprikou, rascou a soľou. Zmiešajte a nechajte marinovať.
Krok 2 /8
Papriku očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky. Na panvici orestujte papriku s trochou olivového oleja, kým nezíska farbu.
Krok 3 /8
Do misky dajte 50 g kukurice, nakrájanú papriku a nasekaný koriander. Zmiešajte a odložte nabok.
Krok 4 /8
Červenú cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
Krok 5 /8
Do misy mixéra vložte zvyšnú kukuricu, zeleninový vývar, cesnak (ošúpaný a bez jadierok), červenú cibuľu, údenú papriku, soľ, čili prášok a korenie. Zatvorte veko a nastavte program HLADKA POLIEVKA na 25 minút. Spustite program.
Krok 6 /8
Odstráňte korkovú zátku z veka a pridajte kokosové mlieko. Vráťte korkovú zátku a nastavte program MIEŠANIE na rýchlosť 5 na 2 minúty. Spustite program.
Krok 7 /8
Medzitým orestujte marinované krevety na panvici po dobu 3 minút, občas premiešajte.
Krok 8 /8
Podávajte v malých pohároch, ozdobte kukuricou a krevetovým relishom, posypte čerstvým koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.