Souvlaki
- Celkový čas 2 h 30 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 pl Olivový olej
1 Citrón (šťava)
2 Cesnak
1 pl Sušené oregano
800 g Kuracie mäso
4 Grécke chleby pita
120 g Tzatzíki (jogurtovo-uhorková omáčka)
2 Paradajky
1 Červená cibuľa
100 g Upečené hranolky
Soľ a čierne korenie
Príprava
Krok 1 /5
Vo veľkej miske zmiešajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a oregano. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Do marinády pridajte mäso nakrájané na kocky a dobre ho premiešajte. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
Krok 2 /5
Marinované kúsky mäsa navlečte na namočené drevené špajdle.
Krok 3 /5
Rozpáľte panvicu s priemerom 28 cm na strednom ohni a počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno, až potom opečte suroviny. Pridajte olej a špajdle opekajte 10 minút, pričom ich pravidelne otáčajte. Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky mäsa a vašich chutí.
Krok 4 /5
Chlieb pita zohrejte na panvici s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja.
Krok 5 /5
Souvlaki podávajte v teplom chlebe pita s oblohou z tzatzíki, paradajok a červenej cibule. Na chlieb pridajte niekoľko hranoliek. Môžete ich podávať aj s gréckym šalátom, tzatzíki a hranolkami, aby ste dosiahli sýtejšie jedlo.
