Souvlaki
- Celkový čas 2 h 30 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 pl Olivový olej
1 Citrón (šťava)
2 Strúčiky cesnaku
1 pl Sušené oregano
800 g Kuracie mäso
4 Grécke chleby pita
120 g Tzatziki
2 Stredné paradajky
1 Červená cibuľa
100 g Upečené hranolky
Soľ a čierne korenie
Príprava
Krok 1 /4
Vo veľkej nádobe zmiešajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, šťavu z jedného citróna, roztlačený cesnak a oregano. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Do marinády pridajte kocky mäsa a premiešajte, aby sa dobre obalili. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
Krok 2 /4
Pred pečením souvlaki namočte drevené špajle do vody asi na 30 minút, aby počas prípravy nehoreli. Marinované kúsky mäsa navlečte na namočené drevené špajdle.
Krok 3 /4
Kuracie špízy vložte do fritézy Easy Fry s tanierom. Začnite piecť. Majte na pamäti, že čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky kusov mäsa a vašich preferencií.
Krok 4 /4
Souvlaki podávajte v teplých pita chleboch s tzatziki, paradajkami a červenou cibuľou. Do chleba môžete pridať niekoľko hranoliek. Môžete ich podávať aj s gréckym šalátom, tzatziki a hranolkami, aby ste dosiahli sýtejšie jedlo.
