Souvlaki
- Celkový čas 2 h 32 min
- 20 minPríprava 
- 12 minVarenie 
- 2 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 pl Olivový olej 
- 1 Citrón 
- 2 Cesnak 
- 1 pl Oregano 
- 800 g Kuracie mäso 
- 4 Grécke chleby pita 
- 120 g Tzatziki 
- 2 Paradajky 
- 1 Červená cibuľa 
- 100 g Hranolky 
- Soľ 
Príprava
Krok 1 /6
Vo veľkej nádobe zmiešajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a oregano. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Do marinády pridajte kocky mäsa a premiešajte, aby sa poriadne obalili. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
Krok 2 /6
Do OptiGrillu vložte 2 rošty a nastavte spotrebič na 180°. Nastavte bočný termostat do polohy 4.
Krok 3 /6
Počas rozohrievania grilu napichnite marinované kúsky mäsa na vopred namočené drevené špajdle.
Krok 4 /6
Keď je OptiGrill pripravený, položte špajdle na gril. Opekajte z každej strany približne 4 až 6 minút, alebo kým mäso nebude dobre prepečené a zvonka zlatisté. Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky mäsa a vašich preferencií.
Krok 5 /6
Medzitým na druhej strane grilu zohrejte pita chlieb s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja.
Krok 6 /6
Vyberte souvlaki z grilu a pred podávaním ich nechajte niekoľko minút odpočívať. Souvlaki podávajte v teplých pita chleboch s tzatziki, paradajkami a červenou cibuľou. Do pita chleba pridajte aj hranolky. Môžete ich podávať aj s gréckym šalátom, tzatziki a hranolkami, aby ste dosiahli sýtejšie jedlo.

