Špagety v krémovej omáčke z maslovej tekvice
- Celkový čas 17 min
- 10 min
Príprava - 7 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
750 g Maslová tekvica
2 strúč. Cesnak
400 g Špagety
45 g Strúhaný syr parmezán
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /5
Ošúpte a nakrájajte maslovú tekvicu na kocky. Ošúpte a nahrubo nasekajte strúčiky cesnaku.
Krok 2 /5
Priveďte veľké množstvo vody do varu vo vysokom hrnci. Uvarte špagety podľa inštrukcií na obale. Cestoviny sceďte, pričom si odložte pol hrnčeka vody z cestovín na omáčku. Prepláchnite špagety studenou vodou, aby ste zastavili ďalšie varenie a zabránili ich zlepeniu.
Krok 3 /5
Do toho istého hrnca pridajte maslovú tekvicu a zalejte ju vodou. Varte na miernom ohni, kým kocky nezmäknú. Vložte ich do veľkej misy a nechajte vychladnúť.
Krok 4 /5
Pomocou ručného mixéra alebo klasického mixéra rozmixujte maslovú tekvicu s vodou z cestovín, syrom parmezán, cesnakom, soľou a korením, až kým nevznikne hladká omáčka. Ochutnajte omáčku a podľa potreby upravte dochutenie.
Krok 5 /5
Zohrejte špagety s omáčkou vo vysokom hrnci. Miešajte, až kým špagety nebudú úplne pokryté omáčkou.