Dusené shiitake, med a sójové kurča
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 Cesnak
4 pl Tekutý med
4 pl Sójová omáčka
3 pl Ryžový ocot
3 pl Sezamový olej
15 g Ošúpaný zázvor prekrojený na polovicu
0.5 tyč. Citrónová tráva nakrájaná na veľké kúsky
1 čl Kukuričná múka
2 Malá jarná cibuľka, nasekaná
480 g Vykostené kuracie stehná nakrájané na 2 cm kocky
250 g Huby shiitake nakrájané na 2 cm kúsky
Mletá paprika
Príslušenstvo
Parný kôš
Príprava
Krok 1 /6
Vyberte kúsky zázvoru a citrónovej trávy. Podávajte horúce.
Krok 2 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 3 /6
Predvarené mlieko nalejte do mixovacej nádoby. Keď jeho teplota dosiahne 40°C, pridajte štartovacie kultúry a jemne premiešajte.
Krok 4 /6
Do malých sklenených nádob nalejte džem a potom mlieko.
Krok 5 /6
Do misky nalejte 100 ml vody.
Krok 6 /6
Vložte malé sklenené nádoby do misky so zatvorenými viečkami.