Talianske fašiangové šišky so sultánkami
- Celkový čas 1 h 26 min
- 20 minPríprava 
- 6 minVarenie 
- 1 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 1 sáčok Sušené droždie 
- 1 pl Krupicový cukor 
- 2 pl Teplá voda 
- 2 Vajcia 
- 16 cl Mlieko 
- 75 g Krupicový cukor 
- 30 g Roztopené maslo 
- 1 štip. Soľ 
- 250 g Hladká múka 
- 70 g Hrozienka 
- 40 g Píniové oriešky 
Príprava
Krok 1 /9
Vodu zohrejte v mikrovlnnej rúre na teplotu 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby voda nebola príliš horúca, pretože by sa tým zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie nechajte rehydratovať vo vode a pridajte 1 čajovú lyžičku cukru. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odstáť. Droždie by malo byť rozpustené.
Krok 2 /9
Do veľkej nádoby rozbite vajcia. Pridajte mlieko, zvyšok cukru, roztopené maslo a soľ. Dobre premiešajte.
Krok 3 /9
Do zmesi vajec a mlieka pridajte droždie. Postupne primiešavajte múku, kým nevznikne hladké cesto.
Krok 4 /9
Pridajte hrozienka a píniové oriešky. Cesto hneťte, kým nie je hladké a pružné.
Krok 5 /9
Cesto nechajte odpočívať v zakrytej nádobe na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Krok 6 /9
Plech vyložte papierom na pečenie.
Krok 7 /9
Pomocou cukrárskeho vrecka vytvorte na podložke spotrebiča malé guľôčky. Spustite proces smaženia.
Krok 8 /9
Šišky smažte dozlatista, v prípade potreby ich rozdeľte do viacerých dávok.
Krok 9 /9
Šišky si vychutnajte teplé priamo z rúry.

