Thajské kuracie s bazalkou
- Celkový čas 22 min
- 15 min
Príprava - 7 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 pl Ustricová omáčka (30 g)
2 pl Thajská sójová omáčka Golden Mountain (30 g)
1 čl Hustá thajská sójová omáčka (15 g)
3 pl Voda (30 g)
Biele korenie
4 strúč. Cesnak
1 Thajská čili paprika
400 g Nakrájané kuracie mäso
3 pl Olej
1 zvä. Thajská bazalka
200 g Dusená thajská ryža
Príslušenstvo
Wok
Príprava
Krok 1 /5
Zmiešajte ustricovú omáčku, vodu a sójové omáčky v malej miske. Ochuťte korením a odložte bokom.
Krok 2 /5
Ošúpte cesnak a nakrájajte ho nadrobno. Čili papriku prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Čili nakrájajte nadrobno. Všetko si pripravte bokom. Umyte, osušte a odstráňte listy thajskej bazalky. Ak sú lístky veľké, nakrájajte ich na tri časti. Odložte bokom.
Krok 3 /5
Ohrievajte wok na vysokom ohni a počkajte, kým Thermo-Signal zmení farbu na úplne červenú, pred pridaním prísad. Pridajte nasekaný cesnak a čili na trochu oleja a nechajte krátko osmažiť. Pridajte kuracie mäso a pokračujte v smažení, kým nebude dôkladne uvarené a mäso nebude hnedé. Tento proces by mal trvať približne 5 minút.
Krok 4 /5
Prelejte omáčku na báze ustricovej omáčky a pokračujte vo varení na vysokej teplote ešte 2 minúty. Keď je mäso obalené omáčkou, odstráňte z ohňa a pridajte listy thajskej bazalky. Zmiešajte spolu.
Krok 5 /5
Hneď nato naaranžujte ryžu v plytkých miskách a položte na ňu thajské kuracie mäso. Dobrú chuť!