Thajské zelené kari s tofu
- Celkový čas 44 min
- 25 min
Príprava - 19 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Jarná cibuľka
3 strúč. Cesnak
2 pl Olej
20 cl Kokosový krém
40 cl Kokosové mlieko (1 plechovka)
3 čl Kari pasta
2 pl Múka
30 cl Zeleninový vývar
1 pl Sójová omáčka
2 pl Rybacia omáčka
2 pl Cukor
0.5 čl Zázvor
0.5 Limetka
250 g Polotuhé prírodné tofu
40 g Čerstvé mango
2 pl Nasekaný koriander
Príslušenstvo
Hlboká panvica s pokrievkou
Príprava
Krok 1 /6
Oddelte zelené a biele časti jarnej cibuľky. Nakrájajte ich osobitne na tenké plátky a nakrájanú zelenú časť odložte do chladničky. Olúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na tenké plátky.
Krok 2 /6
Zohrejte hrniec na strednom ohni a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno, predtým než pridáte ingrediencie. Orestujte bielu časť jarnej cibuľky a cesnak na troche oleja na strednom ohni. Smažte bez toho, aby ste ich pripiekli. Pridajte kokosový krém a varte 6 až 8 minút.
Krok 3 /6
Keď krém zhustne, pridajte kari pastu a varte 6 minút. Pridajte múku. Celú zmes premiešajte stierkou. Pridajte zeleninový vývar, kokosové mlieko, sójovú omáčku, rybaciu omáčku a cukor. Nechajte dusiť 5 minút, kým omáčka nezhustne.
Krok 4 /6
Curry omáčku nalejte do mixéra, pridajte mletý zázvor a limetkovú šťavu. Mixujte, kým nezískate hladkú, lesklú omáčku. Omáčku vráťte späť do hrnca a nechajte ju na veľmi nízkom ohni.
Krok 5 /6
Tofu nakrájajte na rovnaké kocky o veľkosti 2 cm a pridajte ich do horúcej kari omáčky. Mango ošúpte a nakrájajte na kocky veľkosti 0,5 cm.
Krok 6 /6
Podávajte horúce tofu kari na servírovacom tanieri. Pridajte mango, nasekanú zelenú časť jarnej cibuľky a dokončite nasekaným koriandrom. Dobrú chuť!