Vegánska zmrzlina s datľovým karamelom
- Celkový čas 8 h 16 min
- 15 minPríprava 
- 1 minVarenie 
- 8 hChladenie 
Suroviny
6 os.
- 15 cl Kokosové mlieko 
- 100 g Ľadové kocky 
- 85 g Kešu oriešky 
- 150 g Datle Medjool 
- 30 g Kokosový cukor (alebo hnedý cukor) 
- 5 cl Voda 
- 2 štip. Fleur de sel (alebo vločky morskej soli) 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
- Cestovná fľaša 700 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Kokosové mlieko zmrazíme vo vaničke na kocky ľadu na 4 hodiny.
Krok 2 /4
V hrnci varíme orechy a datle v malom množstve vody na veľmi miernom ohni 10 minút alebo kým sa voda nevstrebe. Zmes odložíme bokom vychladnúť.
Krok 3 /4
Do prístroja pridáme kocky ľadu, kocky kokosovej zmrzliny, zmes datlí a orechov, vodu a soľ. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 4 /4
Podľa potreby spustíme program znovu. Zmes nalejeme do formy a pred podávaním ju vložíme na približne 4 hodiny do mrazničky. Môžeme ich ozdobiť trochou tekutého rastlinného karamelu.



