Vegánska panna cotta s bobuľovým coulis
- Celkový čas 3 h 21 min
- 10 min
Príprava - 11 min
Varenie - 3 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
50 cl Mandľové mlieko
10 cl Plnotučné kokosové mlieko
3 pl Krupicový cukor
1 čl Vanilkový extrakt
5 g Agar-agar
250 g Červené bobuľové ovocie (maliny, čučoriedky, černice atď.)
50 g Krupicový cukor
5 cl Voda
0.5 čl Prírodný vanilkový extrakt
0.5 Citrón
Príprava
Krok 1 /5
Mandľové mlieko, kokosové mlieko, cukor, vanilkový extrakt a agar-agar nalejte do misky mixéra. Zatvorte veko a nastavte program na MIX pri rýchlosti 5 na 20 sekúnd.
Krok 2 /5
Potom nastavte program na OHREV pri 95 °C na 10 minút.
Krok 3 /5
Krém nalejte do 6 foriem a uložte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Krok 4 /5
Pripravte coulis z červeného ovocia: červené ovocie, cukor, vodu, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu vložte do umytej a osušenej nádoby mixéra. Zatvorte veko a nastavte program na MIXOVANIE pri rýchlosti 5 na 1 minútu. Nalejte do nádoby a vložte do chladničky.
Krok 5 /5
Panna cottu podávajte poliatu coulis z červených bobúľ.
