Vegánska panna cotta s bobuľovým coulis
- Celkový čas 3 h 21 min
- 10 minPríprava 
- 11 minVarenie 
- 3 hChladenie 
Suroviny
6 os.
- 50 cl Mandľové mlieko 
- 10 cl Plnotučné kokosové mlieko 
- 3 pl Krupicový cukor 
- 1 čl Vanilkový extrakt 
- 5 g Agar-agar 
- 250 g Červené bobuľové ovocie (maliny, čučoriedky, černice atď.) 
- 50 g Krupicový cukor 
- 5 cl Voda 
- 0.5 čl Prírodný vanilkový extrakt 
- 0.5 Citrón 
Príprava
Krok 1 /5
Mandľové mlieko, kokosové mlieko, cukor, vanilkový extrakt a agar-agar nalejte do misky mixéra. Zatvorte veko a nastavte program na MIX pri rýchlosti 5 na 20 sekúnd.
Krok 2 /5
Potom nastavte program na OHREV pri 95 °C na 10 minút.
Krok 3 /5
Krém nalejte do 6 foriem a uložte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Krok 4 /5
Pripravte coulis z červeného ovocia: červené ovocie, cukor, vodu, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu vložte do umytej a osušenej nádoby mixéra. Zatvorte veko a nastavte program na MIXOVANIE pri rýchlosti 5 na 1 minútu. Nalejte do nádoby a vložte do chladničky.
Krok 5 /5
Panna cottu podávajte poliatu coulis z červených bobúľ.

