Zeleninová ramenová polievka
- Celkový čas 35 min
- 20 minPríprava 
- 15 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 250 g Mrkvy 
- 400 g Šampiňóny 
- 6 strúč. Cesnak 
- 4 cm Čerstvý zázvor 
- 180 g Čerstvý špenát 
- 40 g Jarná cibuľka 
- 4 Vajcia 
- 3 pl Olivový olej 
- 2 pl Sezamový olej 
- 1.5 l Zeleninový vývar 
- 6 cl Sójová omáčka 
- 1 plátok Pikantná omáčka 
- 4 sáčok Čínske rezance 
- 2 pl Sezamové semienka 
Príslušenstvo
- Rajnica 
- Hrniec/kastról 
Príprava
Krok 1 /9
Ošúpte a nastrúhajte mrkvy. Umyte a nasekajte šampiňóny. Ošúpte a nasekajte cesnak a zázvor. Umyte špenát a jarnú cibuľku. Jarnú cibuľku nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2 /9
Pripravte mäkké vajcia. V kastróle priveďte vodu do varu. Jemne vložte vajcia do kastróla. Nechajte ich variť na miernom ohni 6 minút. Po uvarení ich ihneď preneste do misky so studenou vodou, aby ste zastavili ich varenie. Počkajte 3 minúty a opatrne ich ošúpte.
Krok 3 /9
Na miernom ohni zohrejte olivový olej vo vysokom hrnci na dusenie. Smažte mrkvy a šampiňóny 4 minúty.
Krok 4 /9
Pridajte cesnak, zázvor a sezamový olej. Premiešajte a varte 2 minúty.
Krok 5 /9
Pridajte vývar, sójovú omáčku a pikantnú omáčku. Znížte teplotu a nechajte mierne variť.
Krok 6 /9
Dochucujte podľa chuti sójovou omáčkou a pikantnou omáčkou (na zvýšenie alebo zníženie slanosti a pikantnosti).
Krok 7 /9
Pridajte listy špenátu a varte ďalšie 2 minúty, alebo kým sa nezmenšia.
Krok 8 /9
Pridajte rezance a varte 3 minúty, občas premiešajte.
Krok 9 /9
Podávajte v miskách. Posypte sezamovými semienkami, plátkami jarnej cibuľky a jemne položte mäkké vajce na vrch.

