Zeleninová ramenová polievka
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Mrkvy
400 g Šampiňóny
6 strúč. Cesnak
4 cm Čerstvý zázvor
180 g Čerstvý špenát
40 g Jarná cibuľka
4 Vajcia
3 pl Olivový olej
2 pl Sezamový olej
1.5 l Zeleninový vývar
6 cl Sójová omáčka
1 plátok Pikantná omáčka
4 sáčok Čínske rezance
2 pl Sezamové semienka
Príslušenstvo
Rajnica Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /9
Ošúpte a nastrúhajte mrkvy. Umyte a nasekajte šampiňóny. Ošúpte a nasekajte cesnak a zázvor. Umyte špenát a jarnú cibuľku. Jarnú cibuľku nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2 /9
Pripravte mäkké vajcia. V kastróle priveďte vodu do varu. Jemne vložte vajcia do kastróla. Nechajte ich variť na miernom ohni 6 minút. Po uvarení ich ihneď preneste do misky so studenou vodou, aby ste zastavili ich varenie. Počkajte 3 minúty a opatrne ich ošúpte.
Krok 3 /9
Na miernom ohni zohrejte olivový olej vo vysokom hrnci na dusenie. Smažte mrkvy a šampiňóny 4 minúty.
Krok 4 /9
Pridajte cesnak, zázvor a sezamový olej. Premiešajte a varte 2 minúty.
Krok 5 /9
Pridajte vývar, sójovú omáčku a pikantnú omáčku. Znížte teplotu a nechajte mierne variť.
Krok 6 /9
Dochucujte podľa chuti sójovou omáčkou a pikantnou omáčkou (na zvýšenie alebo zníženie slanosti a pikantnosti).
Krok 7 /9
Pridajte listy špenátu a varte ďalšie 2 minúty, alebo kým sa nezmenšia.
Krok 8 /9
Pridajte rezance a varte 3 minúty, občas premiešajte.
Krok 9 /9
Podávajte v miskách. Posypte sezamovými semienkami, plátkami jarnej cibuľky a jemne položte mäkké vajce na vrch.
