Vegetariánsky pad Thai
- Celkový čas 25 min
- 20 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
160 g Ryžové rezance
80 g Červená cibuľa
50 g Biela cibuľa
200 g Mrkva
200 g Údené tofu
3 strúč. Cesnak
1 pl Strúhaný zázvor
1 plátok Olej
4 Vajcia
200 g Klíčky
4 pl Sójová omáčka
4 Limetky
4 pl Sladkokyslá omáčka
1 štip. Soľ
4 pl Arašidy
2 Jarné cibuľky
4 pl Nasekaný čerstvý koriander
Príslušenstvo
Zapekacia misa Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /8
Uvarte ryžové rezance (podľa pokynov na obale) vo veľkom množstve vriacej vody. Ihneď ich ochlaďte studenou vodou a odložte bokom do studenej vody na neskôr.
Krok 2 /8
Ošúpte červenú cibuľu, bielu cibuľu a mrkvu. Červenú cibuľu prekrojte na polovicu. Jemne nakrájajte bielu cibuľu a mrkvu. Cesnak a zázvor ošúpte a nakrájajte na drobno.
Krok 3 /8
Rozohrejte hrniec na vysokej teplote a počkajte, kým sa Tepelno-Signál úplne nezafarbí na červeno, než pridáte ingrediencie.
Krok 4 /8
Opekajte červenú cibuľu, bielu cibuľu, mrkvu a tofu na troche oleja asi 6 až 8 minút. Pravidelne miešajte. Odložte bokom.
Krok 5 /8
Rozohrejte hrniec na strednej teplote a počkajte, kým sa Thermo-Signál úplne nezafarbí na červeno, než pridáte ingrediencie.
Krok 6 /8
Nalejte rozšľahané vajcia. Neustále miešajte drevenou lyžicou, kým sa nevytvoria miešané vajcia. Pridajte scedené rezance, nakrájaný cesnak a zázvor, klíčky, cibuľu, mrkvu a tofu, ktoré ste odložili bokom. Varte 2 až 3 minúty, pričom pravidelne miešajte. Uistite sa, že klíčky zostanú chrumkavé.
Krok 7 /8
Prilejte sójovú omáčku a limetkovú šťavu a zredukujte na vysokej teplote 3 minúty, kým zmes nebude mierne sirupovitá. Pridajte sladkokyslú omáčku a štipku soli. Premiešajte a podávajte.
Krok 8 /8
Pred podávaním posypte drvenými arašidmi, nakrájanou jarnou cibuľkou a koriandrom.