Kuracie Pad Thai
- Celkový čas 49 min
- 30 min
Príprava - 19 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 pl Arašidové maslo (40 g)
1 strúč. Cesnak
1 čl Palmový cukor (7 g)
0.5 Limetka (šťava)
4.5 cl Sójová omáčka
8 cl Voda
1 pl Tamarindová pasta (20 g)
6 vet. Koriander
0.5 Čerstvá čili paprička (alebo 1 sušená)
200 g Ryžové rezance
6 pl Neutrálny olej
1 plátok Kurací rezeň
100 g Šii-take huby
150 g Ružičky brokolice
2 Mrkvy
1 Jarná cibuľka
50 g Pražené a nesolené arašidy
4 Limetkové mesiačiky
Príslušenstvo
Hrniec/kastról Wok
Príprava
Krok 1 /8
Zahrejte vodu vo vysokom hrnci na uvarenie rezancov.
Krok 2 /8
V malej miske zmiešajte arašidové maslo, ošúpaný strúčik cesnaku, palmový cukor, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vodu, tamarindovú pastu, čili a dve tretiny koriandra. Pomocou ručného mixéra rozmixujte zmes na hladkú omáčku. Odložte do chladničky.
Krok 3 /8
Keď voda vo vysokom hrnci zovrie, pridajte rezance a varte ich 6 minút (doba varenia sa môže líšiť v závislosti od značky a typu rezancov, ktoré používate). Keď sú rezance uvarené, sceďte ich a schlaďte ich v studenej vode, aby sa zastavil proces varenia. Opäť sceďte a umiestnite do veľkej misy s jednou tretinou oleja. Premiešajte a odložte do chladničky.
Krok 4 /8
Pripravte suroviny na varenie vo woku. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky o hrúbke 0,5 cm. Odložte do chladničky. Šii-take nakrájajte na rovnomerné klínky. Brokolicu nakrájajte na malé ružičky približne o veľkosti 3 cm. Ošúpte a potom mrkvu nakrájajte na tenké pásiky (julienne). Na rovnomerné krájanie môžete použiť strúhadlo. Celú jarnú cibuľku nakrájajte na tenké plátky.
Krok 5 /8
Wok zahrejte na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne sfarbí na červeno, predtým, než pridáte ingrediencie. Orestujte šii-take, brokolicu a mrkvové pásiky na troche olivového oleja. Pridajte trochu soli a varte 5 minút. Odložte do malej misky.
Krok 6 /8
Wok vráťte na sporák a pridajte zvyšnú tretinu oleja. Kuracie pásiky a jarnú cibuľku varte 5 minút, kým jemne nezhnednú.
Krok 7 /8
Pridajte uvarené rezance a arašidovú omáčku a varte 3 minúty. Rezance absorbujú omáčku. Po dokončení pridajte nakrájanú zeleninu.
Krok 8 /8
Servírujte pad Thai na tanieroch, pridajte zvyšný koriander, pražené arašidy a zakončite mesiačikom limetky. Dobrú chuť!