Vegetariánsky parmentier s tekvicou a praženými lieskovými orechmi
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
2 os.
125 g Seitan
300 g Tekvica
90 g Zemiaky
20 g Šalotka
2 cl Sója smotana
0.5 čl Nové korenie
50 cl Voda
Strúhanka
1 hrsť Lieskové oriešky
Soľ, korenie
Perník
Príprava
Krok 1 /8
Ošúpte a nakrájajte tekvicu a zemiaky na malé kocky a vložte ich do parného koša.
Krok 2 /8
Nalejte vodu do misy mixéra a umiestnite parný kôš dovnútra. Zatvorte veko a nastavte program na Parenie na 15 minút. Spustite program.
Krok 3 /8
Po uvarení odstráňte vodu z misy a osušte ju. Vložte uvarenú zeleninu do misy mixéra, pridajte sójovú smotanu a koreniny. Zatvorte veko a nastavte program na MIEŠANIE, rýchlosť 5 na 15 sekúnd. Spustite program.
Krok 4 /8
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 5 /8
V ľahko naolejovanej panvici osmažte šalotku a na jemné kúsky nakrájaný seitan po dobu 5 minút.
Krok 6 /8
Do zapekacích nádob pridajte vrstvu pyré, vrstvu seitanu a ďalšiu vrstvu pyré. Posypte strúhankou a rozdrvenými lieskovými orechmi.
Krok 7 /8
Pečte 5 minút.
Krok 8 /8
Podávajte s perníkom.