Vegetariánske a špenátové lasagne s kozím syrom
- Celkový čas 1 h 30 min
- 45 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
800 g Čerstvý špenát
200 g Cibuľa (približne 2 kusy)
4 strúč. Cesnak
1 čl Olivový olej
12 list Lasagne
150 g Čerstvý kozí syr
50 g Strúhaný Parmezán
75 cl Bešamelová omáčka
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /6
Umyte a roztrieďte špenát. Odstráňte veľké stopky a nasekajte listy. Ošúpte cibuľu a cesnak, potom ich nasekajte.
Krok 2 /6
Zohrejte veľkú nelepivú panvicu na vysokej teplote a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno pred opekaním surovín. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a keď začne mäknúť, pridajte trochu špenátu a varte niekoľko minút. Miešajte drevenou lyžicou. Znížte teplotu, postupne pridávajte špenát a pravidelne miešajte drevenou lyžicou. Varte, kým špenát úplne nezvädne. Na konci varenia pridajte cesnak. Odložte bokom.
Krok 3 /6
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 4 /6
Na veľkej nelepivej panvici rozotrite štvrtinu bešamelovej omáčky. Pridajte niekoľko plátov lasagní. Ak je to potrebné, rozlámte ich na kúsky, aby pokrývali celú plochu panvice. Pridajte polovicu špenátu, štvrtinu bešamelu, tretinu parmezánu a polovicu čerstvého kozieho syra. Prikryte plátmi lasagní. Postup opakujte a ukončite vrstvou lasagní a zvyškom bešamelu. Posypte zvyšným parmezánom.
Krok 5 /6
Pečte 25 minút. Na dosiahnutie zapečeného efektu grilujte lasagne 2 minúty, pričom sledujte farbu. Lasagne by mali byť zlatohnedé.
Krok 6 /6
Podávajte ihneď!