Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vegetariánske a špenátové lasagne s kozím syrom

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 30 min
  • Príprava
    45 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 800 g Čerstvý špenát

  • 200 g Cibuľa (približne 2 kusy)

  • 4 strúč. Cesnak

  • 1 čl Olivový olej

  • 12 list Lasagne

  • 150 g Čerstvý kozí syr

  • 50 g Strúhaný Parmezán

  • 75 cl Bešamelová omáčka

  • Soľ, korenie

Príslušenstvo

  • Panvica
    Panvica

Príprava

Krok 1 /6

Umyte a roztrieďte špenát. Odstráňte veľké stopky a nasekajte listy. Ošúpte cibuľu a cesnak, potom ich nasekajte.

  • 800g Čerstvý špenát
  • 200g Cibuľa (približne 2 kusy)
  • 4strúč. Cesnak

Krok 2 /6

Zohrejte veľkú nelepivú panvicu na vysokej teplote a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno pred opekaním surovín. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a keď začne mäknúť, pridajte trochu špenátu a varte niekoľko minút. Miešajte drevenou lyžicou. Znížte teplotu, postupne pridávajte špenát a pravidelne miešajte drevenou lyžicou. Varte, kým špenát úplne nezvädne. Na konci varenia pridajte cesnak. Odložte bokom.

  • 1čl Olivový olej
  • Soľ, korenie

Krok 3 /6

Predhrejte rúru na 200 °C.

Krok 4 /6

Na veľkej nelepivej panvici rozotrite štvrtinu bešamelovej omáčky. Pridajte niekoľko plátov lasagní. Ak je to potrebné, rozlámte ich na kúsky, aby pokrývali celú plochu panvice. Pridajte polovicu špenátu, štvrtinu bešamelu, tretinu parmezánu a polovicu čerstvého kozieho syra. Prikryte plátmi lasagní. Postup opakujte a ukončite vrstvou lasagní a zvyškom bešamelu. Posypte zvyšným parmezánom.

  • 12list Lasagne
  • 150g Čerstvý kozí syr
  • 50g Strúhaný Parmezán
  • 75cl Bešamelová omáčka

Krok 5 /6

Pečte 25 minút. Na dosiahnutie zapečeného efektu grilujte lasagne 2 minúty, pričom sledujte farbu. Lasagne by mali byť zlatohnedé.

Krok 6 /6

Podávajte ihneď!