Špenátové lasagne s bešamelom
- Celkový čas 1 h 25 min
- 20 minPríprava 
- 1 h 5 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 750 g Čerstvý špenát 
- 60 g Maslo 
- Soľ, korenie 
- 50 g Múka 
- 60 cl Mlieko 
- 80 g Strúhaný syr 
- 8 list Lasagne 
- 30 g Píniové oriešky 
- 30 g Strúhaný parmezán 
Príslušenstvo
- Hrniec/kastról 
- Rajnica 
Príprava
Krok 1 /5
Odstrihnite stonky špenátu. Umyte, osušte a nakrájajte listy nahrubo. Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 2 /5
Roztopte tretinu masla v hrnci a pridajte špenát. Dochuťte soľou a korením a nechajte variť 15 minút. Sceďte a odložte bokom.
Krok 3 /5
V malom kastróli zmiešajte múku a mlieko so soľou a korením. Keď sa zložky spoja, pridajte zvyšok masla po kockách, po jednom kúsku. Keď bešamel stuhne (asi po 5 minútach), pridajte strúhaný syr a premiešajte.
Krok 4 /5
Do zapekacej nádoby naneste veľkú lyžicu bešamelu a rovnomerne rozotrite. Položte na dno plátky lasagní. Pridajte tretinu špenátu a niekoľko píniových orieškov. Zakryte vrstvou bešamelu. Opakujte tento postup ešte dvakrát a zakončite poslednou vrstvou plátkov lasagní. Zvyšný bešamel rovnomerne rozotrite po povrchu. Posypte parmezánom a zvyšnými píniovými orieškami.
Krok 5 /5
Pečte v rúre 45 minút. Ak lasagne začnú príliš hnednúť, prikryte ich hliníkovou fóliou.

