Špenátové lasagne s bešamelom
- Celkový čas 1 h 25 min
- 20 min
Príprava - 1 h 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
750 g Čerstvý špenát
60 g Maslo
Soľ, korenie
50 g Múka
60 cl Mlieko
80 g Strúhaný syr
8 list Lasagne
30 g Píniové oriešky
30 g Strúhaný parmezán
Príslušenstvo
Hrniec/kastról Rajnica
Príprava
Krok 1 /5
Odstrihnite stonky špenátu. Umyte, osušte a nakrájajte listy nahrubo. Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 2 /5
Roztopte tretinu masla v hrnci a pridajte špenát. Dochuťte soľou a korením a nechajte variť 15 minút. Sceďte a odložte bokom.
Krok 3 /5
V malom kastróli zmiešajte múku a mlieko so soľou a korením. Keď sa zložky spoja, pridajte zvyšok masla po kockách, po jednom kúsku. Keď bešamel stuhne (asi po 5 minútach), pridajte strúhaný syr a premiešajte.
Krok 4 /5
Do zapekacej nádoby naneste veľkú lyžicu bešamelu a rovnomerne rozotrite. Položte na dno plátky lasagní. Pridajte tretinu špenátu a niekoľko píniových orieškov. Zakryte vrstvou bešamelu. Opakujte tento postup ešte dvakrát a zakončite poslednou vrstvou plátkov lasagní. Zvyšný bešamel rovnomerne rozotrite po povrchu. Posypte parmezánom a zvyšnými píniovými orieškami.
Krok 5 /5
Pečte v rúre 45 minút. Ak lasagne začnú príliš hnednúť, prikryte ich hliníkovou fóliou.